Februari 2017

Van Helmond architecten

lees meer lees minder

Vanaf februari 2017is Van Helmond Zuidam architecten overgegaan in: FAAM (for architecture and more) en Van Helmond architecten. Werkplek van beide buro’s blijft de Torenallee. In faam zijn Marlies Zuidam en Emile van Vugt (voorheen Uarchitects) de eigenaren met een burobezetting die is samengesteld uit beide buro’s. Van Helmond architecten werkt inhoudelijk en qua bezetting samen met FAAM maar is een zelfstandig bedrijf.


December 2015

Oplevering woningbouwcomplex Karel de Grotelaan Eindhoven

lees meer lees minder

Een deel van de zgn Aireywijk is vervangen door nieuwbouw. Het gaat om drie appartementengebouwen en een rij eengezinswoningen in de sociale huursector. Vormgeving en materialisering haakt aan op de bestaande architectuur maar is onmiskenbaar van nu. Op allerlei manieren is het complex duurzaam gemaakt: isolatiemaatregelen, materiaaltoepassing, installaties, PV, daktuinen en gevelgroen,en (niet onbelangrijk) betrokkenheid van de huurders.


December 2015

Bureauverhuizing

lees meer lees minder

Ons kantoor aan de Hooghuisstraat in de binnenstad van Eindhoven, waar we zo lang zaten met het mooie uitzicht en de prachtige en gevaarlijk trap, moeten we gaan verlaten. Het worden woningen.
Voor een jaar of twee gaan we vanaf 18 december 2015 tijdelijk werken in Strijp S: Torenallee 42-62. Eind 2017 hopen we wéér te kunnen verhuizen, maar dan definitief, naar het door onszelf ontworpen gebouw op het NRE-terrein in Eindhoven.


November 2015

Woonwijkje te Duizel

lees meer lees minder

We zijn, in opdracht van Okko projectontwikkeling, begonnen met het ontwerp van een woonwijkje aan de rand van de gemeente Duizel. Binnen de gewenste dorpse sfeer (qua woningtype en verkaveling) maken we hedendaagse woningen met veel variatie.


November 2015

Belasting Venlo

lees meer lees minder

Samen met Vrijborg hebben we eind najaar 2015 een tender gewonnen voor het omvormen van het kantoorinterieur van het belastinggebouw in Venlo tot een rijkswerkplekconcept. De tender was uitgeschreven door het Rijksvastgoedbedrijf. Naast het verbeteren van de installaties gaat het om een geheel nieuwe inrichting voor zo'n 400 werkplekken. Thema van onze ontwerpvisie is inspiratie die het landschap van het stroomgebied van de Maas biedt en daarbij ook lokale materialen te gaan gebruiken waar mogelijk.


November 2015

Oplevering woningen Broekland Noord Den Bosch

lees meer lees minder

Aan de nieuwe plas van de Grote Wielen, met een strandje voor de deur, zijn de 14 hoge woningen opgeleverd die we voor Heijmans Bouw hebben ontworpen. Geïnspireerd op de Engelse voorbeelden hebben we hedendaagse rijzige gevels ontworpen met metselwerkverbijzonderingen om een prettig ritme te krijgen. De woningen waren uiterst snel verkocht.


Juli 2015

De volgende stap bij het Kazerneproject Eindhoven

lees meer lees minder

Tegelijk met de nominatie voor de Dirk Rosenburgprijs voor het ontwerp van de eerste fase van designexpo en restaurant Kazerne, hebben we de bouwvergunning aangevraagd voor de tweede fase. Het gaat daarbij om een exclusief klein hotel, nog een restaurant, boardrooms en een galerie. Dit alles om een prachtig binnenplein. Opdrachtgever en aannemer: Bouwonderneming Goevaers en Zn.


Mei 2015

Start ontwerpwerk herbestemming klooster Koningsbosch

lees meer lees minder

Eind volgend jaar moet de bouw starten voor het omvormen van het rijksmonumentale kloostergebouw tot wellness kloosterhotel met 100 kamers en in de kloostertuin 45 nieuwe tuinwoningen. In opdracht van Rockvest Wonen BV zijn we volop bezig met het ontwerp.