2010

Inwonersplein Gemeente Eindhoven

Het Eindhovense stadskantoor heeft op de begane grond het zogenaamde Inwonersplein. Hier kunnen de burgers voor allerlei gemeentelijke diensten terecht. Het betreft hier 200.000 bezoekers per jaar. Om meer service en kortere wachttijden te kunnen bieden wordt het geheel opnieuw ingericht.

Het thema van de visie waarmee we de architectenselectie hebben gewonnen is: een Eindhovens ontwerp. Hiertoe is ook een denktankje DNA van Eindhoven opgericht. Als basis hebben we een ontwerp gemaakt dat de 3 gebouwvleugels zoveel mogelijk bindt en waarbij natuurlijke materialen worden toegepast om een tijdloze esthetiek te bereiken waarin de high technologische voorzieningen onnadrukkelijk worden gevat. Kunstenaars zullen gevraagd worden het ontwerp een twist te geven die het Eindhovens karakter aanscherpt. Als toegepast kunst hebben we zelf duizenden eiken latten van de balie zodanig gedetailleerd dat de grafiek van de Eindhovense bodemgesteldheid in abstractie verschijnt.

OpdrachtgeverGemeente Eindhoven
BouwmanagementVega Project International
Adviseurs Tielemans (constructie), K&M (akoestiek)
Aannemers Heesewijk Bouw (bouwkundig), Retera (interieurbouw), Dalkia (W-installaties)