2008 - 2009

Merellaan, Eindhoven

Heel af en toe zijn de kwalitatieve randvoorwaarden voor een opdracht ideaal, dat was hier het geval. Zeer betrokken opdrachtgevers die zich uitermate goed hadden voorbereid op het geven van de opdracht en die een architect uitgezocht hebben die het beste bij hun ideeën paste en die tot de laatste dag van de bouw scherp bleven om dat te krijgen wat ze wilden.

De inhoud van de opdracht was simpel: een uitbreiding de tuin in, met de kwaliteit van het Barcelonapaviljoen. Dat het beschikbare budget ons noodzaakte om deze kwaliteit niet in dure materialen maar in ruimtelijkheid te zoeken, was eerder een stimulans dan een beperking. Met natuursteen, uitragladde stuc, in het werk gestorte beton en met semi-stucturele, zelf ontwikkelde beglazing is de klus geklaard: een feest van licht en zicht.

Nominatie Dirk van Rosenburgprijs 2009

Opdrachtgever Dhr. Fransen en Mevr. Linssen
Omvang 50 m2
Adviseur voor constructies JV2
Aannemer Bouwbedrijf Van den Bosch