1996 - 2000

Militaire Vliegbasis, Eindhoven

Om ruimte te geven aan de reorganisatie van de Militaire Vliegbasis in Eindhoven is besloten een groot aantal gebouwen te vernieuwen en te vervangen.

Het driehoekige terrein voor het nieuwe complex wordt grotendeels bepaald door twee strips: het verzorgingsgebied, waarvan de gebouwen uitgevoerd zijn in paarsbruine baksteen met diepe voegen, en het werkgebied waarvan de bedrijfsgebouwen uitgevoerd zijn in staal en die t.b.v. de herkenbaarheid op de kopgevels ieder hun eigen kleur hebben gekregen. Er zijn twee gebouwen met een bijzondere functie en daarom afwijkende materialisering: het hoofdgebouw en de ontvangsthal met passagiersterminal.

Onze opdracht beperkte zich tot het stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp: de bouwvoorbereiding en uitvoering is gedaan door DGW&T, het bouwbureau van het Ministerie van Defensie.

Opdrachtgever DGW&T, Breda
Omvang 18 gebouwen Investering € 115.000.000
Adviseurs DGW&T, Breda