2012 - heden

Perron 073, Den Bosch

Naast het NS-station aan de stadszijde is er de Boschveldweg. Daar is nog een smalle bouwlocatie vrij, tegen het perron aan. Er moet dus een probleem opgelost worden in dit project: geluid en veiligheid voor de 63 woningen die hier gaan komen, in 5 lagen. Het parkeren vindt plaats op maaiveld tussen perron en het gebouw, uit het zicht vanaf de straat gezien. Het bouwvolume plooit zich plastisch in de locatie. Bij de straatentree is er een hoekvolume, daarna springt de bouwmassa terug om lucht in de straat te krijgen. De materialisering is in baksteen maar de galerijgevel wordt de "special" die het project op deze zichtlocatie in het geheugen zal vastzetten. Deze gevel moet (als eerste in den Bosch) bestand zijn tegen ontploffende treinen: een uitdaging om dit te doen in combinatie met glasopeningen.

Opdrachtgever Heijmans Vastgoed Regio Zuid
Omvang 38 appartementen
Verhuurder Brabant Wonen
Adviseur constructie Adviesbureau Tielemans
Aannemer Heijmans Woningbouw