2015-2016

Tweekapper Waterland, Waterrijk Meerhoven

Dit dubbele woonhuis heeft door de plaatsing van de voordeuren is de voorgevel respectivelijkde zijgevel, en de a-symetrische volumeopbouw in het geheel niet de uitstraling van twee keer hetzelfde maar dan anders.

De drie bouwlagen kennen een ruime woonprogramma'sen zijn ook verschillend van elkaar.

De gevelvlakken worden op spanning gebracht met zorgvuldig gepositioneerde gevelopeningen alsbij de schilderkunstige vlakverdeling en van bijv. Mondriaan, of actueler en loyaler: Guus Koenraads.

De twee verschillende materialen doen daar ook aan mee.

In de verkaveling hebben de woningen een bezoekerszijde (de formele voorkant) aan een groene langzaamverkeers-strook en een thuiskomzijde (het Brabantse achterom) waar de auto's geparkeerd wordt via een achterstraat. Twee deurbellen dus!

Opdrachtgever: familie Britstra
Aannemer: Bouwpartners Valkenswaard
Adviseurs:
Constructie: Bas Vervest
Installatie: Alwaco