2015 - 2016

Waterland 74, Waterrijk Meerhoven

Een mooi groot hoekkavel biedt plek voor een zeer ruim woonhuis met een daglichtkelder, een dubbele garage en een carport. Tijdens het ontwerpproces is er veel aandacht geweest voor de aansluiting privé/openbaar. De carport heeft bewust een open uitstraling en is een een soort van voortuin geplaatst. Hierdoor krijgt de woning nog meer een alzijdige uitstraling hetgeen we belangrijk vinden richting openbaar gebied.

De lange gevel met grote voordeurholte benadrukt de lengte van het bouwblok. De massa lijkt "aus einem Guss" gesneden, hetgeen wordt versterkt door de insnijdingen tussen de robuuste schoorsteen en het aangrenzende gevels.

In alles hebben we hier de mogelijkheden die het kavel en programma bood uitgenut om er het pand te verschalen van woonhuis naar een grotere abstractie. Door de huid ongestoord keramisch te maken en de hoeken te benadrukken wordt de stilte van de architectuur benadrukt.

Opdrachtgevers familie Den Boer
Aannemer Bouwpartners Valkenswaard
Constructie Bas Vervest
Installatie Alwaco