2014 -

Waterstad 85-87, Waterrijk Meerhoven

Dit is de eerste van wat een mooie serie van tweekappers gaat worden aan bouwlocatie Waterstad. Het begrip serie is uitsluitend kwantitatief bedoeld: de vormgeving en het programma van elke tweekapper is anders.

De procedure is steeds gelijk. Wij ontwerpen voor een beschikbaar kavel een woning waar we zelf zouden willen wonen en werken die uit zodat we de prijs weten. Voor het zo ver is hebben zich vaak al kandidaten gemeld, zo ook hier. Na wat aanpassingen was het bouwplan snel indieningsgereed.

In de verkaveling hebben de woning een bezoekerszijde (de formele voorkant) aan een groene langzaam verkeersstrook en een thuiskomzijde (het Brabantse achterom) waar de auto geparkeerd wordt via een achterstraat. Twee deurbellen dus!

De plaatsing van de voordeuren en de modellering van de volumes zorgen er samen voor dat het eerder één heel groot huis lijkt dan twee samen. De prominente schoorsteen en het zadeldak geven het geheel een vertrouwd gevoel, dat weer onder spanning komt door pregnante toevoeging zopals de hekjes en de schoorsteenkop.

Opdrachtgevers familie Verhoeven en familie Dekkers
Aannemer Bouwpartners Valkenswaard